Przepisy:

Kotlety z cukinii

Czas przygotowania: 22 min

Składniki

800 g cukinii 

1 cebula

1 łyżka natki pietruszki

2 jajka

3 łyżki bułki tartej

trochę soli

trochę pieprzu

trochę ketchupu łagodnego WINIARY 

4 łyżek otrębów owsianych

100 g oleju

Przygotowanie

0 min

Krok 1

10 min

Cukinie zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przełóż na sito, oprósz solą, delikatnie odsącz.

Krok 2

5 min

Cebulę posiekaj. Połącz wszystkie składniki z jajkami i otrębami, dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

6 min

Formuj małe kotleciki w bułce tartej. Smaż na oleju na rumiano z obu stron.

Krok 4

1 min

Podawaj z Sosem włoskim.

Delikatna cukinia wspaniale łączy się z wyrazistym smakiem i aromatem pomidorów. Dlatego smakowite kotlety z cukinii z dodatkiem siekanej natki, otrębów i cebuli doskonale skomponują się z Ketchupem Ostrym Chilli WINIARY. Kotlety z cukinii to idealny pomysł na bezmięsny obiad!